Projects
/

LIVAT Centre Shanghai

Location
Shanghai, China
Size
GBA: 176,000 sqm; GLA: 150,000 sqm
Client
IKEA Centres China
Sector
Retail & Leisure
Mixed-use
Offices
About

Looking to the origins of IKEA and the core of its foundation, the architectural concept is guided by the natural formations found in birch wood, first appreciated by IKEA’s manufacturers. The wood grains seek to manipulate the site by introducing natural contours to help shape the project. The organic profiles are inspired by the sophisticated and refined techniques of Scandinavian craftsmanship, bringing a new design approach to the city of Shanghai.

The urban topography will provide belts of greenery in hope to improve the city’s air and health, providing a green and fresh haven for people to appreciate and encounter.